ŠTA RADIMO

Tim arhitekata, inžinjera i dizajnera specijaliziran na projektima komercijalnog, individualnog i poslovnog tipa.

Firma Door design d.o.o. osnovana je 1997. godine, sa sjedištem u Sarajevu.

Registrovana je kao preduzece za projektovanje, nadzor, dizajn, inžinjering i izvodenje objekata.

U proteklom periodu preduzece se bavilo projektovanjem svih vrsta objekata, pa iza sebe ima veliki broj projekata za objekte razlicite namjene:
proizvodni objekti, poslovni, stambeno poslovni, stambeni objekti kolektivnog i individualnog stanovanja, vikend objekti, vjerski objekti, zdravstveni, ugostiteljski, škole, benzinske pumpe i citav niz drugih objekata.

Pored poslova projektovanja preduzece se u proteklom periodu bavilo izvodenjem radova na nekoliko objekata, pored toga na vecem broju objekata vršen je strucni nadzor nad izgradnjom objekata.

Firma ima veci broj stalno zaposlenih kao i vanjskih saradnika, inžinjera iz oblasti arhitekture, elektrotehnike, mašinstva i gradevine.

S obzirom na veliko iskustvo u projektovanju strucnost i efikasnost u poslu, spremni smo odgovoriti svim zahtjevima investitora za brzom i kvalitetnom realizacijom projekata.

Otvorenost poslovanja biroa pruža mogucnost uzajamne suradnje kroz oblast kojom se bavi, ocekujemo vas da ostvarimo poslovnu suradnju.

NAŠA NASTOJANJA

Kao kompanija nastojimo da pokrijemo područja arhitekture, paniranja i industrijskog dizajna, mi činimo da Vaše građevine dobiju prelijepu formu i funkcionalnost.

REZIDENCIJALNI OBJEKTI 91%
INDIVIDUALNI OBJEKTI 87%
POSLOVNI OBJEKTI 93%
DIZAJN INTERIJERA 93%
KOLEKTIVNI STAMBENI OBJEKTI 98%
LEGALIZACIJA 96%

OD KONCEPTA DO KREACIJE

Našim klijentima pružamo kompletnu uslugu od ideje do upotrebne dozvole.

PLANIRANJE

Idejno rješenje je prva stepenica u izradi projektne dokumentacije, to je osnova za izradu ostalih potrebnih projekata. U idejnom rješenju potrebno je pronaći najpovoljniju varijantu od mogućih. Tokom izrade idejnog rješenja potrebno je provjeriti sve mogućnosti čestice na kojoj se planira gradnja, kao i želje investitora. Idejnim rješenjem usuglašavaju se sve mogućnosti i potrebe.

VIZUALIZACIJA

Kod projektovanja je veliki problem što investitor ne može zamisliti kako će to izgledati kada se izgradi. Dali su prostorije dovoljno velike,kako će izgledati stepenice za sprat u hodniku, hoće li biti dovoljno svjetla u dnevnom boravku. Kakav krov staviti, jeli kupatilo dovoljno veliko. To su samo neka od pitanja investitora kada se počinje projektovati. Vizuelna arhitektura nam omogućava da sve to prikažemo prije nego se krene s dobivanjem dozvola, a samim time izbjegnemo izmjene dokumentacije kada se počne s gradnjom.

NADZOR

Nadzor nad izvođenjem radova je vrsta stručne usluge kojom se nadzire gradnja, a može se sastojati od stručnog nadzora, te od kontrole ispunjavanja ugovornih obveza izvođača radova prema investitoru i poduzimanja odgovarajućih mjera za realizaciju tih obveza.

VIZIJA

kompanije je da bude prepoznata kao pouzdana i kvalitetna kompanija u pružanju svojih usluga.

MISIJA

kompanije je da bude uspješna i pruža zadovoljstvo kako klijentima tako i uposlenim u procesu projektovanja i realizacije njihovih ideja.

STRATEGIJA

kompanije je da u cilju ostvarenja vizije i misije ulaže u stalno usavršavanje svojih zaposlenika, te da u ostvarenju zadovoljstva svojih klijenata prati novosti i realizira zahtjeve modernog načina življenja.